fbpx

Спорт

Спорт

За първи път България е домакин на международно състезание по стрелба с лък

 

За първи път България е домакин на международно състезание по стрелба с лък в Пловдив. Първенството European Grand Prix 2022 се организира от Българска федерация по стрелба с лък (БФСЛ), съвместно с СК „Титан“ и се провежда под егидата на Министерство на младежта и спорта и община Пловдив. Тази събота и неделя градския стадион в града „под тепетата“ събира и представя над 180 състезатели, от които мъже и жени от 26 държави. Те ще премерят сили в категории „Рекърв“ и „Компаунд“.

„Щастливи сме, че именно България е домакин на European Grand Prix 2022 и имаме възможността да съберем имена от международна величина в този красив спорт. Радваме се, че стрелбата с лък набира все повече популярност и в нашата страна, както сред мъжете, така и сред жените. Днес вече имаме български национален отбор с редица отличия и постижения в дисциплините по стрелба с лък.“, коментира Атанас Темелков, председател на Управителния съвет на БФСЛ.

Представянето на участниците се оценява от жури с международен състав, като се взимат предвид кръг от квалификации, в които участниците изстрелват определен брой стрели към мишена. Изпълнението на състезателите минава през „решетка на елиминации“. Системата определя кои ще бъдат участниците, които ще се включат в 1/16, 1/8, четвърт и полуфинал.

banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search