fbpx

Политика

Политика

Проект на решение за удължаване срока за внасяне в Народното събрание на законопроекта за бюджета за 2024 г. е внесен в парламента

 

Проект на Решение за удължаване срока за внасяне в Народното събрание на законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2024 г. и на законопроектите за бюджет на Националната здравноосигурителна каса и на държавното обществено осигуряване за 2024 г. е внесен в деловодството на парламента. Това показва справка на сайта на законодателната институция.

Вносители са народните представители Йордан Цонев (ДПС), Венко Сабрутев („Продължаваме Промяната – Демократична България“) и Делян Добрев (ГЕРБ-СДС). Предлага се Министерският съвет да внесе законопроектите в срок до 15 ноември 2023 година.

В мотивите на проекторешението се посочва, че съгласно Решение за работата на Народното събрание през септември и октомври 2023 г., то няма да провежда пленарни заседания в периода 11 - 27 октомври 2023 г.

Преди приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., на Закона за бюджет на Националната здравноосигурителна каса и Закона за бюджет на държавното обществено осигуряване за 2024 г. е необходимо да бъдат приети промените в данъчните закони, мотивират се вносителите.

Според Закона за публичните финанси в срок до 31 октомври Министерският съвет внася в Народното събрание одобрения законопроект за държавния бюджет. 

 

Източник: БТА

 

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search