fbpx

Политика

Политика

Днес приключва Регистрацията на кандидатски листи в ОИК за местния вот през октомври

 

Регистрацията на кандидатски листи в общинските избирателни комисии (ОИК) за местните избори на 29 октомври приключва днес, съгласно хронограмата на ЦИК. 

Кандидати могат да издигат партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирани за съответния вид избор, съгласно Изборния кодекс (ИК). Кандидатите, издигнати от партиите, коалициите и инициативните комитети, се подреждат в кандидатски листи.

Кандидатът за кмет на София на ГЕРБ-СДС е журналистът Антон Хекимян. За кмет на София от "Продължаваме промяната -Демократична България", заедно със "Спаси София", издигнаха предприемача Васил Терзиев. От БСП и "Левицата!" заложиха на синдикалиста Ваня Григорова. За столичен кмет бе номиниран и Вили Лилков, с подкрепата на "Синя коалиция". От „Възраждане“ предложиха депутата Деян Николов. "Има такъв народ" издигна Ивайло Вълчев.  

Красимир Стойчев е кандидатът за кмет на София от „Партия на Зелените" и гражданска платформа "Власт в хората", както и водач на листата им за общински съветници за изборите на 29 октомври. 

До днес партия или коалиция може да поиска заличаване на регистрацията ѝ за участие в изборите пред ЦИК, а местните коалиции в ОИК, съгласно хронограмата на ЦИК. 

На 27 септември ще бъде изтеглен жребият за поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината. Номерата на местните коалиции и независими кандидати следват номерата на партиите и коалициите, съгласно поредността на вписване на заявленията в регистъра на общинските избирателни комисии (ОИК). 

Предизборната кампания за местния вот ще започне на 29 септември и ще приключи на 27 октомври. 

 

Източник: БТА

Снимка: БТА

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search