fbpx

Политика

Политика

Програмата "Развитие на човешките ресурси" се включва в Европейската година на младежта с кампанията #Първа работа

 

Програмата "Развитие на човешките ресурси" се включва в Европейската година на младежта с кампанията #Първа работа

 

Програмата "Развитие на човешките ресурси" (2021-2027 г.) към Министерството на труда и социалната политика се включва в Европейската година на младежта с Националната кампания #Първа работа, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство. Инициативата е насочена към младежи до 29 г. и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор на програмата е литературният проект "Пощенска кутия за приказки". Младежите могат да разкажат за своята първа работа във формат, който на тях им допада най-много – стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др. 

Творбите ще бъдат събирани по електронен път на имейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 1 юни, а след това жури ще селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцената в седем български града. В журито участват журналистът Георги Милков, създателят на "Пощенска кутия за приказки" Гергана Турийска и представители на Програмата "Развитие на човешките ресурси". 

Вторият етап от кампанията ще вдъхне живот на творбите от сцената в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Популярни личности от киното и театъра, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А "между редовете" на прочетеното, популярните личности ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията.  

Събитията от кампанията #Първа работа ще се проведат в: Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център "Стара Загора; Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия "Борис Георгиев"; Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино "Орфей"; Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен театър "Владимир Трендафилов"; Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание; Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра; София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център. 

БТА

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search