fbpx

Политика

Политика

Стоян Георгиeв - Моята кауза се казва „Дунавска Добруджа“. В нашия край тези две думи имат специално значение.

Пилотът Стоян Георгиев е водач на избирателната листа на „Продължаваме промяната” в Силистра.  Кариерата му на професионален пилот стартира през 1981г. в селскостопанската авиация . 14 години след това  става създател  на една от първите  авиационни фирми за селскостопанска авиация в България.
През 2005 г. Стоян стартира учебен център за обучение на любители и професионални пилоти. В центъра са обучени професионално над 40 пилоти. В учебния център е главен пилот, проверяващ, преподавател по теоритична подготовка и инструктор. Завършва магистратура по специалността „Летец-пилот за БГА” във ВНВВУ „ Георги Бенковски”. През 2001г. придобива още една магистърска степен- „Индустриален мениджмънт” в Техническия университет във Варна. Владее английски и руски език.

Какви ще са Вашите каузи като народен представител от Силистренска област?
Моята кауза се казва „Дунавска Добруджа“. В нашия край тези две думи имат специално значение.

Какви са основните проблеми пред жителите на региона  и  по какъв начин биха могли да бъдат разрешени?
Ние имаме същите проблеми като всички райони извън тези на големите градски промишлени и туристически  центрове – безработица, ниски доходи, обезлюдяване. Но има и един твърде болезнен – и Дунав, и Добруджа никога не са били в дневния ред на властите – изпълнителна и законодателна. Вярно, ние нямаме Витоша, Рила или Черно море, но пък имаме Дунав, който минава през цяла Европа.  За това казвам, че неглижирането на Дунавска Добруджа е най-сериозният проблем, но и най-голямата възможност за развитие на региона.

Защо съгражданите Ви да подкрепят именно вас?
    Защото съм един от всички тях. Роден съм тук. Тук съм израснал. Тук съм се реализирал като летец и предприемач. Семейството ми е тук. Живея сред своите съграждани и познаваме всяко кътче на тази земя и ме боли точно, колкото всеки силистренец за всичко, което се случва.  Затова съм в тази надпревара – за да променим Силистра, да се обединим и превърнем Дунавска Добруджа добро място за правене на бизнес и живеене.  

Коя е сферата, в която може  да предложите своята експертиза?
    Професионалната ми реализация ми даде възможност да придобия познания в няколко сектора – транспорт, земеделие, туризъм. Но смятам, че онова, за което трябва да положа най-много усилия е свързано с Добруджа и Дунав. За мен това не са просто географски понятия. За мен това е златен край от българската земя.

Според Вас в  кой сектор на регионално ниво е по-слабо развит и има нужда от допълнително финансиране?
  Аз бих казал, че трябва да се финансира географията на областта. Защо смятам, че това е така? Силистра е с много добра локация за Дунавския регион. От няколко години се говори на местно ниво, че Силистра може да бъде логистичен център на този голям регион. И в това има смисъл и перспектива не само за нас, а за държавата. Добра пътна инфраструктура и бърз транспорт могат да решат много предизвикателства. Ето два примера, свързани с локацията на града: разстоянието от Варна до Букурещ е почти толкова, колкото Констанца-Букурещ. А в радиус от 130 км около Силистра, включително и в Румъния, живеят около 7 млн. души.

Какъв ангажимент Вие лично ще поемете спрямо избирателите от региона?
   Силистра и регионът страдат от една огромна напаст, за която властите се сещат едва пролетта. Говоря за комарите. По редица причини борбата с тях не дава резултат. Крайно време е да се изработи стратегия за решаването на този кошмар, като е редно да се съгласува и с румънската страна. Защото комарите хапят наред, не признават нито граници, нито партии, нито етноси. И по-лошото е, че разнасят и болести. Решаването на този проблем е мой основен приоритет.

Какви са посланията Ви към избирателите?
    За мен хората не са просто избиратели – те са мои съседи, приятели, съграждани. Те ме познават и знаят колко обичам родния си град. Затова само ги призовавам да се обединим и заедно да променим нашата Силистра.  

 

Интервю: Tоп Инфо

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search