fbpx

Политика

Политика

Прокуратурата възложи проверка дали са били подслушвани политици около изборите

 

Софийска градска прокуратура е възложила на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства да проучи дали в МВР, ДАНС или ГДБОП са направени нарушения по прилагането на СРС-та.
Тази информация обявиха от държавното обвинение, като се уточнява, че са самосезирали по публикации в онлайн медии, които цитират съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.
Напомняме, че вчера (20 май) той съобщи, че 32 -ма души от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани след Нова година, дори и по време на предизборната кампания. 12 от тях са подслушвани от "Вътрешна сигурност" на МВР, 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДБОП.

След това тази информация се потвърди от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който дори съобщи, че има данни, че в ДАНС се унищожават материали. Според Рашков дори служебният премиер Стефан Янев е бил жертва на подслушване.

От прокуратурата подчертава, че след финализирането на проверката резултатите ще бъдат съобщени .
Вчера Рашко съобщи, че именно оглавяваното преди време от него бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, е институцията притежаваща нужната компетенция за да се извърши нужната справка.

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search