fbpx

Политика

Политика

Кои ще са новите областни управители?

 


Новото служебно правителство освободи всички предишни областни управители – на тяхно място идват нови, временно изпълняващи длъжността областен управител в градовете Варна, Добрич, Силистра и София.
Решението бе взето на заседание на Министерския съвет в сряда и е с цел гарантиране честността на предсрочните избори, които ще се проведат на 11 Юли тази година
Имената на четиримата заместници вече са ясни – за Варна – Петър Манчев, за Добрич – Живко Желязков, за Силистра – Илиян Величков и за София – Живка Такева-Първанова.

От правителствената пресслужба разпространиха и останалите 24 имена и биографични справки за всеки областен управител.
Впечатление правят повечето имена на бивши кадри от системата на МВР, на които служебния премиер разчита.

Според информацията, това са именно: Огнян Михайлов – Видин, Иван Сълов – Враца, Борислав Бончев – Габрово, Светослав Славчев – Ловеч, Валери Димитров – Монтана, Иван Васев – Пазарджик, Марио Тодоров – Плевен, Борислав Българинов – Русе, Иван Чолаков – Стара Загора, Валентин Александров – Шумен.

Най-много се откроява името на Ангел Стоев – новоназначеният областен управител на Пловдив, който е свързан с академията на МВР с докторантура по философия, бивш служител на ДАНС.

„По поръчка на предишното правителство в много държавни структури са назначени бивши фигури на ДАНС. По такъв начин се създава един репресивен апарат, който много лесно може да се използва от правителството на Борисов. И той е използван, този апарат“ – така коментира новото правителство вътрешният министър и вицепремиер Бойко Рашков, ден преди служебният кабинет да назначи на административни длъжности над 10 бивши служители на МВР.

Нека обаче се запознаем и с малко детайли от биографиите на новите областни управители, разпространени от правителствения пресцентър:

Николай Шушков – назначен за областен управител на Благоевград. В периода 2009 – 2010г. е заемал поста началник на Митница Югозападна Българиа, а от 2005 до 2008г. е бил началник на Митница Кулата. През 2021г. е началник на Митнически департамент на „ТПА София“ ЕАД. Висшето си образование завършва в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

Мария Кънева – областен управител гр. Бургас. В периода 2001 г. – 2009 г. е била областен управител на Стара Загора, а преди това е била зам.-директор на РЗОК в Стара Загора. От 2018 година е декан на Центъра по юридически науки в Бургаския свободен университет. Професор е по административно право и процес.

Георги Гугучков - областен управител на Велико Търново. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Транспортно строителство“ от НВУ „В. Левски“ във Велико Търново. В периода 1998 г. – 2001 г. е бил командир на бригада и началник на Горнооряховския военен гарнизон. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на енергетиката и строителството в градска среда.


Огнян Михайлов - областен управител на област Видин. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“ от Академията на МВР. През 2017 година е бил областен управител на Видин. Преди това от 2015 г. е работил в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. От 2003 г. до 2009 г. е бил директор на ОД-МВР Видин.


Иван Сълов е назначен за областен управител на област Враца. От 2016 г. до 2018 г. е работил в АЕЦ „Козлодуй“ като първо заема позицията началник отдел „Технически системи за сигурност“, а след това – началник отдел „Логистика на запасите“. Дълги години е работил в Областната дирекция на МВР в град Враца, като в периода от 2004 г. до 2009 г. е бил неин директор. Висшето си образование е получил във ВНВВУ „Георги Бенковски“ – гр. Долна Митрополия със специалност „Радио оборудване на летателните апарати.


Борислав Бончев - областен управител на Габрово. В периода 2013 г. – 2019 г. е заемал поста директор на Областна дирекция на МВР в Габрово. Завършил е висшето си образование в Техническия университет в Гарово, където придобива квалификацията „Електроснабдяване и Електрообзавеждане“.


Даниел Делчев - областен управител на Кърджали. От 2004 г. до 2006 г. се е занимавал с мониторинг на програми и проекти, финансирани от ЕС в Министерството на икономиката и енергетиката и в Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. Бил е също изпълнителен директор на европейски проектен център в гр. Кърджали, както и управител на бизнес инкубатор в града. Притежава икономическо образование от УНСС.


Александър Пандурски е назначен за областен управител на Кюстендил. От 2013 г. до март 2021 г. заема длъжността ръководител на Областна пощенска станция – Кюстендил. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Радиотехника“ от Техническия университет в гр. София.


Светослав Славчев - областен управител на Ловеч. Бил е дългогодишен служител в Областната дирекция на МВР в Ловеч. Бил е дългогодишен служител в ОД на МВР-Ловеч, където в периода 2010 г. – 2015 г. е началник отдел на „Охранителна полиция“. Завършил е Висшето военно общовойсково училище във Велико Търново.


Валери Димитров е назначен за областен управител на Монтана. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Национална полиция“ от ВВОУ „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. От 1993 г. до 2015 г. е работил в системата на МВР, като е заемал различни длъжности, включително и директор на Областната дирекция на МВР – Монтана.


Иван Васев е назначен за областен управител на област Пазарджик. Работил е в системата на МВР, като от 2014 г. до 2015 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Дълги години е практикувал като адвокат в Адвокатска колегия в гр. Пазарджик. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност – МВР гр. София.


Симеон Василев - областен управител на Перник. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Перник в периода 2011 г. – 2013 г. От 2015 г. досега е бил зам.-директор по лечебната дейност и началник на операционен блок в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“ в гр. София. Завършил е Медицинския университет в София.


Марио Тодоров - областен управител на Плевен. През 2017 г. също е заемал длъжността областен управител на Плевен. Преди това в периода 2002 г. – 2010 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР – Плевен. Получил е висшето си образование във ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново.


Ангел Стоев е назначен за областен управител на Пловдив. През последните години е работил в частния сектор като прокурист. В периода 2008 г. – 2010 г. заема длъжността директор на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив, а преди това е дългогодишен ръководител в Регионална дирекция Национална служба „Сигурност“ – Пловдив. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ от УНСС, а също така е доктор по философия от Академията на МВР – София.


Иван Борисов - областен управител на Разград. Работил е в общинско предприятие „Паркстрой“ – Разград, като в последните години е негов директор. Бил е зам.-областен управител на Разград от 2013 г. до 2014 г. Притежава икономическо образование от УНСС.


Борислав Българинов - областен управител на област Русе. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание. От 2009 г. досега е адвокат. Завършил е Висшия институт на МВР – София.


Минчо Афузов - областен управител на Сливен. От 2015 г. до 2017 г. е бил общински съветник в Общински съвет – Сливен. Преди това дълги години работи в частния сектор. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов.


Стефан Сабрутев е назначен за областен управител на Смолян. От 2011 г. досега е бил общински съветник в Общински съвет – Смолян, а преди това, от 1999 г. работи в частния сектор в сферата на строителството. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Екология на селищни системи“ от Аграрния университет в Пловдив.


Радослав Стойчев е назначен за областен управител на Софийска област. Бил е народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание, а преди това е бил зам.-кмет на Самоков. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Икономика и организация на труда“ от УНСС.


Иван Чолаков е назначен за областен управител на Стара Загора. От 2016 г. е адвокат към Адвокатска колегия – Стара Загора, преди това дълги години работи в системата на МВР, като в периода 2013 г. - 2016 г. заема длъжността директор на Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Получава висшето си образование в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград.


Станимир Парашкевов е назначен за областен управител на Търговище. Работи 27 години в системата на МВР, като в периода 2009 г. - 2013 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Търговище. Завършил е Академията на МВР със специалност „Охрана на обществения ред и борба с престъпността“.


Минко Ангелов е назначен за областен управител на Хасково. Бил е народен представител в 45-ото Народно събрание, а през 2017 г. е областен управител на област Хасково. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в гр. Пловдив.


Валентин Александров е назначен за областен управител на Шумен. Работил е в системата на МВР дълги години, заемал е и длъжността директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, а през 2017 г. е бил областен управител на област Шумен. Получава висшето си образование в Шуменския университет.


Георги Чалъков е назначен за областен управител на Ямбол. В последните две години работи като управител в частния сектор, а в периода 2015 г. - 2020 г. е бил заместник-кмет на Община Тунджа. През 2017 г. е бил областен управител на област Ямбол. Завършва висшето си образование в УНСС със специалност „Икономика на търговията“.Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search