fbpx

Любопитно

Любопитно

Отбелязват с изложба 150 години от създаването на Дунавския парк в Силистра


Изложба, посветена на 150-та годишнина на Дунавския парк в Силистра, подготвят Виктор и Петко Герасимови- фотографи, създатели на Стара Силистра, колекционери на архивни документи и снимки. Това съобщиха за БТА авторите на изложбата.

Тя съдържа над 100 висококачествено дигитализирани и реставрирани изображения, повечето от които не са показвани до момента. Акцент е историята на Дунавския парк, който е най-старият обществен парк в България, навършил 150 години през 2020 г.

Творбите ще бъдат изложени в 17 табла, които ще са разположени по алеите на Дунавския парк. Снимките обхващат периода от 30-те до края на 80-те години на миналия век. Според създателя на изложбата Виктор Герасимов някои от снимките на пръв поглед са обикновени снимки за спомен, но на тях може да се видят детайли от Дунавския парк, които вече ги няма. Специално внимание е обърнато и на празниците на река Дунав със съпътстващите ги емоционални ритуали, както и на атрактивни лодки, декорирани от работниците на различни предприятия в Силистра.

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search