fbpx

Любопитно

Любопитно

Зеленият сертификат затвори част от културните институции в Силистра.

 Зеленият сертификат затвори част от културните институции в Силистра. Ръководителите на театри, музеи и галерии си задават въпроса как ще оцелеят. Проблемът е ниският процент ваксинирани в България, което автоматично води до отлив на посетители. Оказва се, че и голям процент от работещите в сферата на културата също нямат зелен сертификат и се принуждават да излизат в отпуск.

Залата на театъра в Силистра ще остане празна поне до края на месеца. От трупата са свалили няколко представления и са притеснени как от тук нататък ще правят нови спектакли и ще ходят на турнета.

Освен силистренския театър и други културни институции в Силистра затвориха врати поради липса на зелени сертификати на техни служители.

В Регионалния исторически музей не работи Археологическата експозиция и тази в крепостта Меджиди табия. Отворена е, обаче Етнографската експозиция.

В Художествената галерия работят само двама служители и институцията все още работи, но не се знае какво ще стане след изтичане на отпуските, взети по принуда от галеристите. От галерията не могат да планират никакви бъдещи дейности.

Поради липса на зелени сертификати на работещите в Природонаучния музей в Сребърна той затвори днес врати, съобщи директорът му Елена Илиева. Служителите са в платен годишен отпуск с надеждата, че положението може да бъде някак променено.

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search