fbpx

Любопитно

Любопитно

Организира се фотоконкурс посветен на Седмицата на река Дунав със съдействието на Община Силистра

 

Р Е Г Л А М Е Н Т
на фотоконкурс "Градът край реката"

I. Организатор
Фотоконкурсът е посветен на Седмицата на река Дунав /28 юни - 5 юли/ и се провежда по инициатива на Ученически парламент, Силистра, с подкрепата на Община Силистра и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
II. Цел
Целта е младите хора да уловят във фотографски кадър интересни мигове, места за отдих, знакови пространства - училищни дворове, класни стаи, културни сгради и обекти, красива природа, знакови елементи от градската среда.
III. Условия за участие
• Право на участие имат ученици и младежи на възраст от 14 до 18 години;
• Всеки участник представя до 3 броя авторски снимки, придружени от Декларация за предоставяне на право за ползване, формат JPEG с максимален размер на снимката до 10 МB;
• Фотографиите да са придружени с кратко заглавие, информация за мястото на което е направена снимката, име и фамилия на участника, години, адрес, телефонен номер (за обратна връзка);
• Фотографиите да са направени през 2021година, да не са използвани в други конкурси; да не са допълнително художествено обработвани;
• Снимките да бъдат оригинални, без тяхното заснемане да излага на риск здравето и живота на техния автор и/или други участници в т.ч. животни и растения.
IV. Начин за участие във фотоконкурса
Краен срок за участие: 30 юни 2021 г.
Жури ще оцени снимките по критерии - художественост на творбите, композиция, придържане към основните фотографски правила за композиция.
Най-добрите 50 фотоса ще бъдат отпечатани във формат А4 и ще бъдат разположени в Заседателната зала на Община Силистра. Снимките ще могат да бъдат намерени и във Facebook страницата на Община Силистра след приключване на конкурса.
Ще бъдат присъдени следните награди:
• За I-во място - предметна награда на стойност 100,00 лв.;
• За II-ро място - предметна награда на стойност 70,00 лв.;
• За III-то място - предметна награда на стойност 50,00 лв.;
• Три поощрения - предметна награда, всяка на стойност 30,00 лв.
Победителите ще получат наградите на събитие, посветено на р. Дунав.
V. Обработване на лични данни и публичност
С участието си в конкурса, кандидатите приемат личните им данни в конкурса да бъдат обработвани и използвани единствено за целите и осъществяването на горепосочения конкурс, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни и прилагането на Регламент /ЕС/2016/679 на Европейският парламент и на Съвета от 27.04.2016 г.
VI. Авторски права
С участието си в конкурса авторите предоставят правата върху снимките за използването им с нетърговски цели от Община Силистра. В случай на използване на снимките имената на авторите задължително ще бъдат посочвани.
ЗАБЕЛЕЖКА:
Снимките се носят на флашка, декларацията се попълва на място при подаване на материалите, в отдел"Образование" към Община Силистра, всеки работен ден от 8.00ч.-12.00ч и от 13.00ч -17.00ч

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search