fbpx

Лицата на града

Лицата на града

Анхела Великова: Човек е щастлив, когато преодолява себе си

 

Тя е млада, успешна, талантлива и амбициозна. В края на миналия месец става част от елитната класация на топ 100 HR професионалисти в страната ни и е мениджър по изграждане на работодателска марка в международната технологична компания Аккодис. Родена е в Силистра и притежава солиден опит в областта на Връзките с обществеността и човешките ресурси. Спортът изиграва ключова роля в живота й-била е състезател по плуване, тренирала е водна топка и спортни танци.

За успехите, щастието и предизвикателствата по пътя към избраното поприще, Анхела Великова разказва пред topinfo.bg.

 

Като какъв човек се определяш?

Трудно е човек сам да се определи, обикновено това правят околните. До голяма степен бих казала, че работата ми ме определя, защото успях да намеря мястото, където любимите ми занимания са част от работните ми задължения.

В края на миналия месец стана част от елитната класация на топ 100 HR професионалисти в България. Разкажи ни малко повече за това какво е да постигнеш такъв професионален успех.

Не очаквах да бъда включена в класацията, тъй като през лятото на 2023 г. фокусът на моята позиция се промени. Преди това бях специалист човешки ресурси, където основната ми роля беше да се грижа за удовлетвореността на служителите в компанията. В момента, се занимавам със стратегическото позициониране на Аккодис, с цел привличане на подходящи таланти. Радвам се много, че усилията ми бяха забелязани и дори самото включване в списъка на номинираните беше приятна изненада за мен. Чувството е приятно и стимулиращо.

Какви бяха най-големите предизвикателства пред теб преди да стигнеш до тук?

Едно от най-големите предизвикателства беше бързата адаптация към новата работна среда, тъй като нямах предишен опит в областта на човешките ресурси. За да справя, преминах през различни обучения и семинари, предоставени от компанията. Така адаптацията ми премина плавно и успешно.

По какъв начин опитът ти в областта на Връзките с обществеността и човешките ресурси допринесе за настоящата ти работа в компания Аккодис?

Опитът ми в областта на Връзките с обществеността играе ключова роля в ежедневната ми работа, тъй като трябва да комуникирам с различни аудитории, както вътрешни, така и външни.

Каква е твоята рецепта за постигане на баланс между личния и професионалния живот?

Основните неща, които ми помагат да балансирам са добрата организация и възможността за хоум офис. Когато се чувствам удовлетворена в края на работния ден или седмица, това се отразява и положително в семейството.

Липсва ли ти Силистра и кои места в града имат сантиментална стойност за теб?

Обичам пролетна Силистра. Най-голяма стойност носят спомените ми със отбора по плуване и летния празник на реката. Бях само на 8 години, когато преплувах р. Дунав с отбора и семейството ми.

Човек е щастлив, когато...

когато преодолява себе си.

Пожелай нещо на читателите ни по случай предстоящата Нова 2024 година.

2024 г. е високосна, за някои тези години винаги са изпитание, а за други - късметлийски. Желая на всички да бъдат здрави и да намират повече време за пътешествия и събиране на хубави спомени.

Интервюто изготви: Линда Вейл

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search