fbpx

Лицата на града

Лицата на града

Ивелин Илиев: Вдъхновява ме контакта с живата природа

 

Ивелин Илиев е от онези хора, които следват неуморно мечтите си, реализират ги с размах и вдъхновение и умело доказват, че хобито може да се превърна в успешна и обичана професия. Управител е на "Ивис Гадрдън" ЕООД - фирма за професионално озеленяване, изграждане на автоматизирани напоителни системи и производство на цветя. За цялостния процес на озеленяване, предизвикателствата и успеха, той разказва пред topinfo.bg.

 

Как и кога се роди идеята за създаването на IVIS GARDEN?

В началото озеленяването и изграждането на градини беше просто хоби. Практикувах го единствено в двора на своите родители. Когато идваха гости, много се възхищаваха на това, което съм сътворил. А на мен просто ми беше интересно и любопитно, но и през ум не ми е минавало, че това може да се превърне в професия. Докато един ден наша роднина е решила да снима градината на родителите ми за участие в конкурс в издание за градини и съвсем неочаквано за мен, снимката спечели първо място с награда. Това беше денят, в който започнах да се замислям. Изключително неуверен през 2006г. реших да кандидатствам във фирма за озеленяване в град Варна и още същият ден бях одобрен.Така започнах работа като технически ръководител и след две години вече бях управител на собствена фирма за ландшафтно озеленяване,изграждане на автоматизирани напоителни системи и производство на цветя.

 

Разкажете ни малко повече за цялостния процес на озеленяване.

Самият процес започва още  идеята на собствениците за това как иска да изглежда тяхната градина- с каква форма да бъде тя и какви растения да  има в нея. В същото време ние преценяваме дали тези растения са подходящи за нашия климат и предлагаме най доброто решение. Следва заснемането на терена и проектиране на бъдещата градина.

Каква е основната ви мотивация когато реализирате вашите проекти?

Основната ми мотивация е доверието на клиентите към мен и работа ми. Благодарение на това,че родителите ми са ме възпитали на труд и постоянство и подкрепата на семейството ми са основополагащи при реализацията на проектите ми.

Какво най-много ви вдъхновява в тази дейност?

Вдъхновява ме контакта с живата природа. Да виждаш как един безлюден терен се превръща пред очите ти в райско кътче и то точно както клиента пожелае с всички специфики, носещи му лично удоволствие и вдъхновение ,радостта и благодарността в очите на клиентите са безценни.

Основните принципи на успеха?

Според мен тайната на успеха е постоянство, упоритост и любов към работата, която работиш.

Човекът е най-близо до природата, когато...

усеща слънцето,вятъра,докосва се до почвата и растенията.Моята работа е свързана с ежедневен контакт и природата и това ме зарежда.

Любими места в Силистра?

Имам много любими места в нашия град. Някои от тях са :Дунавския парк,Крепостта „Меджиди Табия“и разбира се с.Калипетрово където произвеждаме нашите цветя и радваме хората с тях. 

Пожелайте нещо на читателите ни по случай предстощите коледни празници.

Желая на всички светли и споделени любимите хора коледни празници. Не забравяйте, че мечтите стават реалност и то точно, когато най-малко очакваме. Отворете сърцата си за Доброта и се обичайте!

Интервюто изготви: Линда Вейл

 

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search