fbpx

Култура

Култура

Танцовата формация на ДФФ „Добруджанче“ на концерт в Румъния

 

Танцовата формация на ДФФ “Добруджанче“ при НЧ „Доростол-1870“ взе участие в Празника, посветен на Добруджа“ в с. Козлужа, Румъния. Поканата е изпратена от ръководствата на селото и на Община Липница. Празникът се провежда за първи път.
В концертната зала на местния Дом на културата малките и талантливи танцьори от Силистра успяха безупречно да покажат добруджанските фолклорни танци и обраха овациите на публиката. Имаше изпълнение и на българска народна песен и соло изпълнение на гайда.
Село Козлужа се намира близо до Липница, от където има много преселци в България и е в рамките на нейното административно ръководство. В селището живеят около 700 души. В селското училище децата се обучават до 8 клас.
В програмата освен нашите добруджанчета беше представена и програма с румънски деца- танцьори-представители на местното училище и танци на етносите. Програмата бе посрещната с голям интерес от местното население.
Организаторите с много радост посрещнаха гостите от България, изказаха своята благодарност към малките танцьори и техния хореограф и ръководител Симеон Симеонов, почерпиха ги със сладки и им пожелаха отново да се видят на танцовата сцена. Лично кмета на Липница ги изпрати с благодарност до автобуса и си направи снимка с децата.
С благодарност и към преводача на групата Дончо Димитранов, който помогна за бързата организация чрез превода.
А на малките танцьори пожелаваме нови изяви на сцената и успех в представянето на българския фолклор!
 
Източник: Читалище Доростол
 
Снимка: Н. Николова

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search