fbpx

Култура

Култура

Кaнал „Изящни изкуства Север Изток“ представя десет визуални артисти от Силистра

 

На 7 ноември от 17 часа в Концертна зала на Художествена галерия Силистра ще се състои премиерна прожекция, по време на която ще бъдат представени 10 видеоимпресии по творчеството на силистренските визуални артисти (по азбучен ред): проф. Ангел Станев, Боян Вихренов, Вихрен Иванов, Георги Куртев, Димитър Кулев, Йордан Колев, Константин Дончев, Николай Петров, Стефан Пенчев, Христина Гаева.
Видеопродуктите са краен резултат от работата на екип от Сдружение „Европейски пространства 21“ Русе, по проекта Канал „Изящни изкуства Север Изток“ подкрепен от Национален фонд култура.
 
Всяка от видеоимпресиите е с продължителност 3 минути. Съдържа визитка на автора с кратка информация за творчеството му, контакти за връзка и видеоимпресия по предоставените от него произведения. Информацията е на български и английски език.
Отделно видео е създадено и за Художествената галерия в Силистра. Галерията избра 12 творби от фонда си, с които да представи богата си колекция.
Проектът Канал „Изящни изкуства Север Изток“ има за цел да популяризира творчеството на визуалните артисти от Североизточна България – градовете Разград, Русе, Силистра и Търговище. Ще бъдат представени творби на над 50 художници, скулптори, визуални артисти, както и избрани единици от фондовете на четирите галерии от изброените градове, чрeз видеоимпресии, публикувани в специализиран канал в платформата Ютюб.
Художествена галерия Силистра е партньор по проекта Канал „Изящни изкуства Север Изток“
 
Източник: Художествена Галерия Силистра

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search