fbpx

Култура

Култура

В чест на 24 май – поредно признание за Теодосий Спасов

 

Фолклористът и музикантът Теодосий Спасов е отличен с „Аскеер 2021“ в категория „Театрална музика“ за музиката към представленията „Облог“ от Дейвид Линдзи-Абер, „О, ти която и да си“ от Мирела Иванова по Иван Вазов и „Страх за опитомяване“ от Оля Стоянова.


Кавалджията на планетата - едно признание, което той притежава от преди много години (наречен е така от джазмена Милчо Левиев), наскоро взе участие в проект на рок-музиканти от Силистра – Клуб „Силистар“ и приятели.
През 2016 г. беше гост на 12-ото издание на Събор на хоровете от крайдунавските страни, когато бе награден от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, взе участие и в съвместна изява със Смесен хор „Седянка“.


Преди години отново в Силистра бе в основата и на благотворителна кауза. Гостувал е в Крайсдунавска Добруджа с разнообразни концертни формати.
Спасов споделя, че  музиката е подарък от родителите му, които са го тласнала в тази посока и баща му е бил създател на детска музикална школа на село, за да може той да започне да свири на кавал и всичко е започнало оттам. Той споделя още, че баща му е мечтаел да бъде музикант, но е имал други житейски проблеми и той е бил един вид артистичната музикална реализация и на двамата си родители.

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search