fbpx
TopInfo

Детско отделение в болница ИСУЛ получи дарение от 18 200 лв. от благотворителна кампания на Българската православна църква

 

Детското отделение по уши, нос и гърло в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" получи дарение от 18 200 лв., събрани в рамките на благотворителна кампания на Светия Синод на Българската православна църква по повод 1 юни - "Деца помагат на деца". Средствата бяха предоставени на ръководството на болницата от Ловчанския митрополит Гавриил. 

Ние сме инициатори, но истинските дарители са деца, чиито творби ние предлагаме на аукцион, обясни митрополит Гавриил, който е и ръководител на Културно-просветния отдел на Светия Синод. "Дарението е особено ценно, тъй като творците на рисунките са се съгласили творбите да бъдат продадени и парите да бъдат дарени на техни връстници – деца, които са болни и имат нужда от лечение. По този начин се стараем да възпитаваме в децата милосърдие", каза той. "Каквото можем бихме направили, за да оздравяват децата и хората", отбеляза митрополит Гавриил и припомни, че БПЦ е помагала и на детското онкологично отделение. 

Опитваме се да правим много неща със собствени сили, Министерството на здравеопазването се старае да ни помага доколкото може, но базата ни е огромна и изключително използваема, отбеляза изпълнителният директор на болницата Любомир Пенев. Много пациенти минават през нашите отделения и се стараем по всякакъв начин да подобряваме обстановката, каза той и допълни, че са отворени да получат помощ от всеки, който иска да допринесе за подобряване на битовите условия в лечебното заведение. Много е важно децата да пребивават в една по-добра среда, добави още той. 

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи и тържествен водосвет по повод празника на болницата, който ще бъде отбелязан за 87-ми път утре - 11 ноември. 

 

Източник: БТА 

© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search