fbpx
TopInfo

България и Румъния ще работят съвместно по проучването за изграждане на втори мост над река Дунав при Русе

 

Правителството одобри писмо за съвместен ангажимент между Министерството на транспорта и съобщенията на България и Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния във връзка с провеждането на предпроектно проучване за втори мост над река Дунав при Русе. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Министерството на транспорта и съобщенията на България и Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния са в процес на подготовка на съвместен проект за предпроектно проучване за моста. Като част от документите за кандидатстване се предвижда и подписване на Писмо за съвместен ангажимент от двамата ресорни министри с оглед последваща реализация на предвидените дейности в обхвата на проучването, ако проектът бъде одобрен за финансиране.

На 22 септември в Русе предстои конференция на тема " Мост на очакванията: Значението на Шенген за България и Румъния". Форумът цели да предостави възможност за задълбочена дискусия между български и румънски политици, посланиците на двете държави, граждани и представители на бизнеса.

Източник: БТА

Снимка: БТА

 

© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search