fbpx
TopInfo

С близо 900 събития в цялата страна ще бъде отбелязана „Седмицата на пожарната безопасност“

 

С близо 900 събития в цялата страна от 11-и до 17 септември Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) отбелязва „Седмица на пожарната безопасност“, съобщиха от дирекцията на страницата си във фейсбук. Събитията имат за цел да повишат пожарната култура на гражданите и да популяризират дейностите, осъществявани от ГДПБЗН.

В страната са организирани дни на отворените врати, приемни за граждани, кръгли маси, дискусионни и информационни срещи, беседи и форуми, демонстративно провеждане на обучения, занятия, тренировки, занимания с деца и др. 

В рамките на инициативата ще бъде отбелязан професионалният празник на ГДПБЗН – 14 септември. В празничния ден се предвиждат тържествени събирания, молебени за здраве и поднасяне на венци пред паметните плочи на загинали при изпълнение на служебния си дълг пожарникари и спасители..

Пет екипа от български пожарникари оказаха помощ на колегите си в Гърция в борбата с огнените бедствия в страната. Командите от Шумен, Габрово, Благоевград, Перник, Кюстендил и София-град бяха изпратени от директора на ГДПБЗН Александър Джартов на 23 август. За Гърция заминаха 36-ма огнеборци с пет пожарни автомобила.

Източник: БТА

Снимка: БТА

© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search