fbpx
TopInfo

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния

 

Интензивно е движението на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния. На граничните пунктове със Сърбия, Гърция, Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ на МВР на сайта си.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Видин"и ГКПП "Кардам" за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница“ и "Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Граничните проверки на ГКПП "Калотина" се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи. На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с реконструкция и модернизация. Те налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За  да се избегне интензивният трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница - "Брегово", "Връшка чука","Стрезимировци" и "Олтоманци".

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - "Илинден",  "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове  "Маказа", "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония и на тази с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

 

Източник: БТА

Снимка: БТА

© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search