fbpx
TopInfo

Интензивно е движението на някои от граничните пунктове с Румъния

 

Интензивно е движението на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния. На граничните пунктове със Сърбия, Гърция, Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ - МВР, на сайта си.

Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“,  ГКПП „Дуранкулак“ и ГКПП „Никопол“ за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/ „Липница“ и „Крушари"/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Граничните проверки на „Калотина“ се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За  да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница - „Брегово“, „Връшка чука“, „Стрезимировци“ и „Олтоманци“.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Гражданите, които пътуват към и от Гърция, могат да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница - „Илинден“, „Златоград“,  „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.      

На границата с Република Северна Македония и на границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични пунктове. 

 

Източник: БТА

Снимка: БТА

© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search