fbpx
TopInfo

През новата седмица се очаква покачване на речните нива

 

В двата почивни дни нивата на реките ще останат без съществени изменения или ще се понижават, съобщава на интернет страницата си Министерството на околната среда и водите (МОСВ). В понеделник, на 04.09 в резултат на валежи на места се очакват повишения на речните нива. По-значителни повишения са възможни в централната и западната части от Дунавски басейн (западно от р. Янтра включително), в Източнобеломорски басейн и в горната част от водосбора на р. Тунджа (над яз. „Жребчево“), както и на старопланинските, средногорските и родопските притоци на р. Марица, в Западнобеломорски басейн.

Водните количества ще бъдат под праговете за внимание. На 2 септември 2023 г. в страната не се очакват опасни метеорологични явления, посочват още от МОСВ. 

Днес времето ще бъде предимно слънчево съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В следобедните часове, главно над планинските и източните райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса, в София - около 29.

Източник: БТА

Снимка: БТА

© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search