fbpx

Бизнес

Бизнес

OpenAI обяви пускането на персонализирани чатботове и GPT Store

 

По време на първата си конференция за разработчици - OpenAI DevDay, създателят на популярния чатбот ChatGPT, обяви, че пуска персонализирани версии на услугата си, наречени GPTs, които могат да бъдат пригодени за конкретни приложения. За създаването на тези персонализирани чатботове не са необходими знания по програмираме, като е достатъчно "да започнете разговор, да му дадете инструкции и допълнителни знания и да изберете какво може да прави", се казва в изявление на OpenAI.  Компанията обяснява, че примерни GPTs са достъпни до потребителите на ChatGPT Plus и Enterprise, като тя планира в бъдеще да предложи услугата на повече потребители. Сред тези примерни GPTs има чатбот, способен да предоставя техническа поддръжка, такъв, който може да предлага рецепти на базата на предпочитани храни и съставки, с които разполагате, и др.

Потребителите на ChatGPT Enterprise също така ще имат възможност да създават персонализирани чатботове за вътрешна употреба, като ще могат да управляват споделянето на персонализирания чатбот и дали GPTs от трети страни могат да бъдат използвани от съответния бизнес.

"Вярваме, че ако дадете на хората по-добри инструменти, те ще направят невероятни неща. В крайна сметка ще поискате от компютъра това, от което се нуждаете, и той ще направи всички тези задачи вместо вас", заяви Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, по време на конференцията.

OpenAI съобщава още, че потребителските разговори с тези персонализирани чатботове няма да бъдат споделяни с техните създатели, като, ако даден чатбот използва API от трети страни, потребителите ще могат да изберат дали данните да бъдат изпращани към него. На свой ред създателите на тези персонализирани чатботове ще могат да решат дали разговорите с тях ще могат да бъдат използвани за обучение на моделите на OpenAI или не.

OpenAI обяви, че по-късно този месец компанията ще пусне и своя магазин, наречен GPT Store, където ще се разпространяват най-популярните персонализирани приложения, и в крайна сметка ще разделя приходите с най-популярните създатели.

Подобрени модели

Освен персонализираните чатботове OpenAI каза, че започва предварителен преглед на новото поколение на своя модел GPT-4 - GPT-4 Turbo, предназначено за разработчици, като компанията планира да пусне стабилна версия на модела през следващите седмици. Според компанията новият модел е по-способен от GPT-4, като може да обработи еквивалента на 300 страници в едно запитване, както и има познания за световни събития до април 2023 г.

Източник: Капитал

Анкета

Какво би ви мотивирало да се върнете в родния си град Силистра?
banner
banner
© 2021 TopInfo.bg. Всички Права запазени.Дизайн Madhouse Studio

Search